Автор: Андре Беркоф, радио “Сюд25 септември 2023 г. Това, което казвам

...
Автор: Андре Беркоф, радио “Сюд25 септември 2023 г. Това, което казвам
Коментари Харесай

Арно Кларсфелд: Истински срам е, че западен парламент аплодира бивш член на Вафен-СС! Без Червената армия нямаше да има повече евреи в Европа

Автор: Андре Беркоф, радио “Сюд ”

25 септември 2023 година

" Това, което споделям през цялото време, е, че в случай че оставим украинците да популяризират създатели на геноцид като Бандера и други, които имат скулптури и улици са наречени на тяхно име в Украйна, то тогава ще стигнем до реабилитация на Хитлер и други, тъй като са воювали против руснаците. Това, което сподели канадският парламент, ръкопляскането на този човек, който се е бил дружно с нацистите, тъй като кой различен може да е воювал против руснаците, приветстването на този човек, тъй като е воювал против руснаците, значи, че врагът към този момент не са нацистите, врагът са руснаците. Ще напомня въпреки всичко, че без Червената войска нямаше да има повече евреи в Европа и аз нямаше да съм тук, с цел да беседвам с вас ". Това споделя Арно Кларсфелд, френско-израелски юрист, другар на Антъни Блинкен, наследник на Беате и Серж Кларсфелд, ловци на нацисти, разкрили местонахождението на Клаус Барби в Боливия, наред с други, в изявление за Андре Беркоф по френското радио " Сюд ".

 

 

- Преди два дни в Канада целият канадски парламент стана на крайници, с цел да приветства един 98-годишен деец. Знаете, че украинският президент Володимир Зеленски посети Джъстин Трюдо. След речта на Зеленски и речта на Трюдо се изправи някой си Ярослав Хунка. Той беше поздравен от трибуната от ръководителя на Камарата на общините като канадско-украински воин от войната. Ето каква сподели ръководителят на Камарата: “Днес с нас в залата е един украинско-канадски деец от Втората международна война, който се е бил за независимостта на Украйна против руснаците и през днешния ден продължава да поддържа войските, даже на своите 98 години ”. Имаше бурни възгласи, овации със ставане на крайници: явно Украйна против Русия. Само че, и това не беше казано, този Ярослав Хунка е бил част от Вафен-СС на Бандера по време на войната през 1940-1945 година През 1943-1944 година той е бил доста млад, само че това е тествано. Той не е бил част от Вермахта, а от Вафен-СС. Изумителното е, че никой в едно определено, публично Народно заседание, с президенти, които знаят кого посрещат, никой не се е осведомил за предишното на този господин. След това имаше лавина от извинения. С нас е Арно Кларсфелд. Добър ден!

- Добър ден!

- Вие много самоуверено заехте позиция за това, което се говореше, за отричането на всякаква връзка сред избрани батальони от вида на “Азов ” и избрана националсоциалистическа идеология. А след това видяхме един 98-годишен човек, напуснал Украйна и отпътувал за Канада доста от дълго време, и научихме, че той е бил част от Вафен-СС. Какво мислите за всичко това?

- Очевидно аз, както и множеството евреи, сме възмутени, че някогашен член на Вафен-СС получава аплодисменти в един западен парламент. Това е същински позор! Ще кажат, че не са знаели, че е бил от Вафен-СС. Но вие самият казахте, че ръководителят на Камарата на представителите е декларирал, че той се е борил против руснаците през Втората международна война. Кой се бореше по това време против руснаците, в случай че не нацистите и последователите им, които бяха нацисти, украинските националисти? Значи или лъже, или в действителност са глупави. Днес споделят, че това е било неразбирателство и аз в действителност желая да имам вяра, че е по този начин. Бяха поднесени извинения, само че това е същински позор! И виждам също, че с изключение на вас, никой различен не зададе въпроси, нямаше известие на Агенция “Франс прес ”, затова има предпочитание това да се скрие от хората на Запад.

Това, което споделям през цялото време, е, че в случай че оставим украинците да популяризират създатели на геноцид като Бандера и други, които имат скулптури и улици са наречени на тяхно име в Украйна, то тогава ще стигнем до реабилитация на Хитлер и други, тъй като са воювали против руснаците. Това, което сподели канадският парламент, ръкопляскането на този човек, който се е бил дружно с нацистите, тъй като кой различен може да е воювал против руснаците, приветстването на този човек, тъй като е воювал против руснаците, значи, че врагът към този момент не са нацистите, врагът са руснаците. Ще напомня въпреки всичко, че без Червената войска нямаше да има повече евреи в Европа и аз нямаше да съм тук, с цел да беседвам с вас.

- И без руснаците може би във Франция щяхме да приказваме на немски. Трябва въпреки всичко да го кажем, без да взимаме страна за това, което се случва през днешния ден в Украйна. Благодаря, Арно Кларфелд! Наистина това, че човек е срещу съветската инвазия, не означава…

- Трябва да се осъди съветската инвазия, Путин нямаше потребност от нея, само че би трябвало да споделяме нещата такива, каквито са, да възстановим историческата истина и да не се опитваме да я замитаме под килима.

- Именно. Благодаря, Арно Кларсфелд!

Превод от френски: Галя Дачкова

Свързани публикации: Синът на ловци на нацисти Арно Кларсфелд: Украйна не е почтена! Тя благоговее пред хора, избили десетки хиляди еврейски фамилии

Арно Кларсфелд: Някои толкоз сляпо пазят Украйна, че пазят даже чудовищни герои като Бандера

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР